Kategoriler
Android

Eclipse Android R.java Hatası – Baş Belası!

Eclipse’de, uygulama geliştirilirken bir çok geliştirici bu hatayı almış olabilir.
Hatanın çözümü için aşağıdaki adımlar uygulanır.

Eclipse IDE ortamında var olan Android Application projesinin ya da yeni açılan Android Application projesinin ‘gen>{package_name}’ yolunda R.java sınıfı yok ise;

01. Menüden ‘Window>Android SDK Manager’ yolu takip edilerek, güncellenmesi gereken paketler var ise onlar güncellenir.

02. ‘Project>Build Automatically’ seçeneği işaretli ise öncelikle o kaldırılır.

03. Menüden ‘Project>Clean’ yolu takip edilerek, ‘Clean’ penceresi açılır. ‘Clean’ penceresinin üst kısmından ‘Clean projects selected below’ seçilip altındaki listeden sadece temizlenecek proje seçilir. Eğer ‘Start a build immediately’ kutucuğu işaretli ise kaldırılır. Sonra ‘OK’ düğmesine basılarak ‘Clean’ işlemi gerçekleştirilir.

04. Menüden ‘Project>Build Project’ yolu takip edilerek, proje ‘Build’ edilir. Eğer ‘Build Project’ seçeneği aktif değil ise menüden ‘Project>Build Automatically’ yolu takip edilerek ‘Build Project’ seçeneği aktif edilir.

NOT : Eğer yukarıdaki işlemlerin yapılmasına rağmen, halen ‘R.java’ kütüphanesi projeye dahil olmuyorsa, projede ya kod yazımı hatası ya da belirten herhangi bir kaynağın mevcut olmaması sorunu vardır. Projedeki sorunlar çözüldükten sonra yukarıdaki işlemler adım adım tekrardan uygulanabilir.

“Eclipse Android R.java Hatası – Baş Belası!” için 8 yanıt

Bir cevap yazın